Una gran bassa d’aigua a Puçol millorarà el sistema de regadiu de la Real Acequia de Moncada

001

El dijous 28 de juliol, la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el delegat de Govern de València, Juan Carlos Moragues Ferrer, van entregar l’acta que establix com finalitzades les obres de la nova bassa per a regular els regadius de la Real Acequia de Moncada. L’objectiu és optimitzar l’aprofitament d’aigües que finalitzen el seu recorregut en el terme municipal de Puçol; fet essencial en plena temporada de sequera.

Amb un import de més d’un milió i mig d’euros i unes dimensions de 55×160 metres de formigó armat, l’obra s’ha finalitzat en un període de nou mesos per ser declarada el passat any per la Presidència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com a obra d’emergència davant dels greus efectes de la sequera.

Com explicava el president de la Comunitat de Regants de la Acequia de Moncada, Francisco Romeu, fins al moment, el procés de regat que es realitzava durant la nit ocasionava grans pèrdues d’aigua, perquè el control era més complicat sense llum. “La nova bassa s’ha dissenyat per a eliminar estes pèrdues i evitar, al mateix temps, que queden trams de camps sense regar, la qual cosa també era un problema”, reconeix el president.

La bassa “no sols suposarà una major eficiència de l’aigua i un estalvi en recursos”, segons explica la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, María Ángeles Ureña, sinó que, a més, “millorarà la qualitat de vida dels agricultors –la majoria, d’edat avançada-, que ja no hauran d’efectuar els dificultosos i arriscats regs nocturns”.

Juan Carlos Moragues assegura que, amb l’obra, s’ha materialitzat el seu compromís amb els regants i amb la lluita contra la sequera.

A més, la nova construcció “permetrà també reduir costos addicionals davant de la reducció de pèrdues d’aigua”, segons apunta Enric Esteve, alcalde de Puçol.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

 

002

29 Juliol 2016

http://www.puçol.es/index.php/va/agricultura-parques-2/34758-una-gran-bassa-d-aigua-a-pucol-millorara-el-sistema-de-regadiu-de-la-real-acequia-de-moncada?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Anuncios

Acerca de Joaquín PN

Enfermo de Crohn desde el año 1988
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s