La Falla Júnior mostra un futur de clarobscurs, amb noves vacunes i dependència de les noves tecnologies

012

Una setmana abans de les falles, un any més els dos centres júniors de la població, Apocalipsis i Caminar, han unit esforços per a muntar i cremar la seua pròpia falla. El treball va començar a finals de febrer i el dissabte 12 de març, al matí, muntatge i jocs per als 300 xiquets i educadors que han participat en la festa. Després de la torrà de carn i els bocates, missa en Santa Marta i, ja a la vesprada, una generosa dosi de pa cremat banyat en xocolate i a cremar la Falla Júnior.

Enguany els educadors vam triar com a tema de la falla el futur, tant per a destacar coses positives com a negatives”, explica Irene Esteve, una de les educadores. “Entre el millor, una vacuna contra la sida, una altra contra el càncer i cotxes sense fum pels nostres carrers. Entre el pitjor, que les noves tecnologies ens estan menjant”.

Literalment, a més, perquè el monument central de la Falla Júnior mostrava enguany com la Terra era devorada per un enorme telèfon mòbil que simbolitza a la perfecció nostre present i segurament el nostre futur de dependència tecnològica i escàs contacte directe.

Com en edicions anteriors, cada etapa dels alumnes construïx els seus ninots i el central va a càrrec dels xiquets majors, en este cas els xiquets d’estil de vida 3 i 4, ajudats pels educadors.

Després de la preparació durant tres caps de setmana, el dissabte 12 de març va arribar el dia de la Falla Júnior: a les 9.30 la plantà, a càrrec dels educadors dels centres júniors Apocalipsis i Caminar; a les 11.30 estaven citats els alumnes, disposats a prendre la plaça del País Valencià com a immens pati de jocs…

Al migdia els 300 participants van compartir torrà de carn i bocates, a elecció de cada u (per primera vegada les paelles van quedar desterrades del menú). Fidels a la seua condició de júniors, alumnes i educadors van acudir a la missa, que cada edició se celebra en una de les dos parròquies, en este cas Santa Marta.

La vesprada es va completar amb un berenar a base de xocolate i pa cremat, preparat a l’estil tradicional per una de les mares participants. I a les 18.30 hores, la cremà de la falla, que va ser ràpida i sense problemes.

Com a novetat, anotar que encara que estaven presents els bombers i la brigada municipal, per primera vegada els encarregats de controlar el foc van ser els voluntaris de Protecció Civil de Puçol, que han estat rebent cursos de formació per a estos menesters i que, d’esta manera, realitzaven el seu debut en tasques de suport a la cremà de les falles… una labor en què en a penes una setmana tornaran a mostrar les seues ganes de tirar una mà allà on faça falta, per exemple, la cremà de les falles infantils en la nit del 19 de març.

I és que, com mostrava la falla, no tot és eixa freda tecnologia que ens manté en “contacte” però a distància, a vegades fa falta gent que s’acoste i tire una mà, gent al peu del canó, gent que, literalment, agarre la mànega i ajude a apagar el foc… com els voluntaris de Protecció Civil.

013

Informa i fotos: Sabín 

http://www.puçol.es/index.php/va/fiestas-2/34430-la-falla-junior-mostra-un-futur-de-clarobscurs-amb-noves-vacunes-i-dependencia-de-les-noves-tecnologies?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

Anuncios

Acerca de Joaquín PN

Enfermo de Crohn desde el año 1988
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s